Tehnologia transformă jocurile video. Casca Oculus Rift va fi compatibilă cu Xbox One

Data publicării:
jocuri tech

Oculus Rift, casca de realitate virtuală ajunsă în proprietatea celor de la Facebook, are un avantaj important faţă de dispozitivele asemănătoare din anii '90: conţinutul. În ziua de azi, jocurile video au o calitate grafică net îmbunătăţită. Rulate pe o cască de realitate virtuală, pot duce experienţa jucătorului la un nivel superior. Acesta este şi motivul pentru care casca Oculus Rift va fi compatibilă cu Xbox One, consola de jocuri a celor de la Microsoft.

„Sunt încântat să vă anunț că vom include un controller wireless de Xbox și un adaptor în Oculus Rift”, a anunțat Brendan Iribe, directorul Oculus VR.

Acesta este de abia începutul, iar realitatea virtuală nu este singura tehnologie care a influențat industria jocurilor video. Un impact ridicat a avut și internetul de mare viteză. La început, a permis ca jocurile să fie descărcate direct de la distribuitor și instalate pe calculator, fără să mai fie nevoie de un DVD. Acum nu mai este necesar nici ca jocurile să fie cumpărate. De curând, producatorul de cipuri video Nvidia a prezentat consola Shield, care permite ca jocurile video sa fie rulate direct de pe internet. Și Sony are un sistem asemănător pentru anumite jocuri de pe PlayStation.

Marele avantaj este că puterea de calcul necesară pentru rularea jocurilor video este mutată din casa jucătorului pe serverele distribuitorului. În același timp, este o lovitură dată pirateriei.

Industria jocurilor video a fost într-o creștere constantă în ultimii ani și ar putea sări de pragul de 100 de miliarde de dolari în 2017.

Iar calculatoarele și consolele nu sunt singurele dispozitive care găzduiesc această formă de relaxare. Telefoanele mobile inteligente și tabletele sunt folosite din ce în ce mai mult pentru jocuri. Și cu cât dispozitivele mobile au devenit mai puternice, cu atât a crescut capacitatea lor de a rula jocuri mai complexe. În același timp, jocurile mobile au un alt model de afaceri. Multe dintre ele sunt fie ieftine, cu speranța că vor genera profit din volum, fie gratuite, cu opțiunea de a debloca anumite niveluri și funcții contra cost.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri