Tehnologie interactivă la bordul avioanelor

Data publicării:
avioane

La Salonul Aeronautic de la Paris de anul acesta s-a discutat mult despre tehnologie şi conectivitate. Japonezii de la Panasonic şi-au prezentat sistemul multimedia care le permite pasagerilor să navigheze pe internet în timpul zborului sau să aibă acces la conţinut live.

Mathias Walther, senior manager Panasonic Avionics: „Suntem foarte aproape să le oferim o experienţă complet relaxantă pasagerilor, astfel încât să nu fie nicio diferenţă între experienţa de la sol şi experienţa din timpul zborului”.

Compania Honeywell au prezentat la Paris o carlingă modernă.

Ken Sondgrass, vicepreşedinte Honeywell Aerospace: „Suntem într-un avion Dassault F7X. Aceasta este una dintre cele mai moderne carlingi din lume. Are patru ecrane foarte mari pe care veţi vedea că toate opţiunile au o reprezentare grafică. E ca şi cum ai folosi telefonul mobil sau tabletă”.

Însă, vicepreşedintele diviziei aeronautice a celor de la Honeywell spune că producătorii de avioane adoptă mai greu aceste tehnologii, pentru că trebuie să le treacă prin mai multe teste de siguranţă. Gigantul aeronautic francez Thales a prezentat o vizieră care le oferă piloţilor informaţii chiar în faţa ochilor. Sistemul a fost testat de fostul premier al Franţei, Francois Fillon.

Richard Perrot, directorul diviziei aeronautice a Thales: „Top Max este un sistem uşor de folosit, care poate fi adaptat la orice tip de carlingă, deoarece instalaţia este foarte luminoasă”.

Salonul Aeronautic de la Paris, cel mai mare din lume, va mai rămâne deschis până duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri