Tehnologii dezamăgitoare în 2015. Conținutul 4K, Google + și BlackBerry Priv nu au fost la înălţime

Data publicării:
ceas

Cursa pentru o rezoluție din ce în ce mai bună este intensă și plină de provocări. Și nu este de mirare faptul că tehnologia 4K a fost primită cu brațele deschise de întreaga industrie. Și chiar dacă majoritatea televizoarelor, video-proiectoarelor și a monitoarelor high end de pe piață suportă rezoluții Ultra HD, pur și simplu nu există suficient conținut 4K disponibil. Utilizatorii sunt limitați de numărul mic de filme precum și de prețul acestora, care este destul de mare - aproape 100 de lei pe film. Poate anul viitor lucrurile se vor îndreptă într-o direcție mai bună.

Poate o să va surprindă a două poziție din lista celor mai mari eșecuri ale anului în materie de tehnologie, însă noi nu am fost foarte încântați de ceasul Apple. Compania americană a produs unele dintre cele mai frumoase, mai inovatoare și mai performanțe device-uri consumer din istorie. Supremația iPad-ului și ingeniozitatea iphone-ului sunt incontestabile, iar cele două device-uri sunt baza unui imperiu impresionant. Când vine vorba de ceasul Apple însă, lucrurile se schimbă. Deși compania americană nu a publicat nicio declarație oficială cu numărul de unități vândute, studiile de piață relevă faptul că interesul consumatorilor pentru acest device este foarte scăzut. Explicația poate fi destul de simplă: piața de wearables, deși deja foarte bogată, este însă la început și nu există niciun ceas inteligent de pe piață care să facă tot ce ar trebui. Iar când trebuie să cheltuiești 350 de euro pe un moft, mulți cumpărători se întorc din drum și aleg un gadget cu mai multă funcționalitate.

Telefonul de business Blackberry dezvoltat de canadienii de la Research în Motion a "murit" de mult. Însă se pare că producătorii nu vor să se dea bătuți. Însă principalăa problemă cu ultimul refort al RIM de a scoate brandul Blackberry din probleme, nu este telefonul în sine ci prețul mult prea mare pe care acesta îl are. În plus, Priv încă se confruntă cu un număr mare de bug-uri, încetiniri și sacadări, ceea ce este inadmisibil din partea unui telefon care costă peste 3.500 de lei.

Și, nu în ultimul rând, pe lista celor mai dezamăgitoare tehnologii se află Google +. Publicul nu a fost niciodată atras de Google+ și platforma nu a reușit să concureze de la egal la egal cu Facebook. Interfața este utilă și curată, însă numai elita tech a făcut efortul să își completeze profilul. Din fericire pentru google, titlul pentru cel mai important motor de căutare din lume alături de cel pe care scrie "dezvoltatorul platformei Android" ar trebui să fie suficient de glorioase încât platforma Google+ să nu reprezinte o dezamăgire prea mare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri