Telefonul, cel mai bun prieten al șoferului

Data publicării:
aplicatii-soferi

Aşa arată aplicaţia care le permite şoferilor se descurce mai uşor în trafic. 150.000 o folosesc în toată ţara. Zece mii dintre ei sunt în Capitală.

Paul Dorneanu, reprezentant dezvolator aplicaţie pentru şoferi: Ne oferă o gamă destul de largă de notificări din trafic: drum aglomerat, rapoarte de poliţie, drum în lucru, gropi pe drum, care sunt foarte apreciate de utilizatori. Pe acest segment de drum unde eram noi mai devreme s-a mers cu 3 km la oră.

Adică pe Şoseaua Cotroceni, unde în fiecare zi şoferii pierd zeci de minute la orele de vârf. Şoferii află în timp real nu doar cum se circulă, ci şi unde se află cea mai apropiată benzinărie şi cât costă carburantul. Informaţiile culese de şoferi în trafic ar putea veni cât de curând şi în ajutorul Companiei de Drumuri şi a poliţiştilor de la rutieră. Ei ar putea astfel să ia mult mai rapid decizii cum ar fi închiderea unui drum din cauza zăpezii, spre exemplu.

Telefonul sare şi în ajutorul şoferilor care sunt în căutarea unui loc de parcare.

Utilizatorul trebuie doar să introducă numărul de înmatriculare și oraşul în care vrea să parcheze. În acest moment 15 oraşe sunt implementate în această aplicaţie. Alege zona unde vrea să parcheze. Noi suntem în Timişoara în zona roşie.

Vlad Anciu, specialist marketing: Avem aproximativ 60.000 de utilizatori, dar creștem, creștem rapid.

Există însă şi aplicaţii menite să-i ţină pe români departe de telefon cât timp se află la volan. Minutele petrecute fără mobil sunt premiate.

Tudor Cobalaş, dezvolator aplicaţie: Cu 50 de puncte ai putea, de exemplu, să-ţi iei o cafea cu reducere de la o benzinărie. Pentru 50 de puncte trebuie să conduci responsabil 2 -3 zile.

Potrivit unui studiu, vorbitul la telefon este principala cauză a neatenţiei la volan, dar, cu toate acestea, 40% dintre şoferi recunosc că folosesc, totuşi, mobilul atunci când conduc. Nu doar pentru vorbit, ci şi pentru citirea sau trimiterea unor mesaje.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri