Telefonul indestructibil, vedetă la Barcelona

Data publicării:
targ telefoane

Companiile din China au făcut anul acesta saltul de la imitaţie la inovaţie.

ZTE vine cu o noutate în materie de siguranţă atunci când este vorba de proprietarul fiecărui telefon. Până acum eram obişnuiţi cu scanarea amprentei. Noul model de telefon al ZTE vine cu o noutate - scanarea retinei.

Tot companiile asiatice sunt cele care au venit cu prototipurile telefoanelor inteligente şi indestructibile.

Dacă anul trecut vă prezentam telefoane mobile capabile să reziste atunci când sunt scăpate pe jos de persoane neîndemânatice, anul acesta putem vedea telefoane care stau într-un rezervor cu apă. A fost creat chiar şi un telefon pentru muncile mai grele, fiind testat timp de 30 de minute într-o betonieră şi a rezistat.

Dincolo de inovaţiile particulare cu care fiecare companie încearcă să-şi atragă clienţi, vârfurile industriei telefoniei mobile se pregătesc deja pentru următoarea etapă a conexiunii wireless: 5G.

„5G este viitorul conexiunii wireless şi credem că dacă vom pierde piaţa pentru conexiunea 5G, vom pierde totul”, spune Daisy Choo, director de marcheting Huawei.

„În termeni de capacitate, 5G va permite unui număr uriaş de obiecte să fie conectate. Estimez că până în 2020 putem vorbi, în mod potenţial, de un număr de la 50 până la 100 de miliarde de obiecte”, spune și Kester Mann, analist.

Târgul de telefonie mobilă din Barcelona, cea mai mare manifestare din domeniu, va fi deschis până joi. Aproape 2.000 de companii din întreaga lume sunt prezente la eveniment. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri