Test Digi Mobil și Huawei cu viteză record de 1,5 Gbps în rețeaua mobilă

Data publicării:
digi2

În premieră, Digi Mobil și Huawei au obținut în rețeaua mobilă o viteză de top de 1,5 Gbps, pentru download. Testul s-a desfașurat în laborator, prin agregarea a 5 frecvențe și utilizarea unui terminal special.

S-au folosit experimental 100 Mhz de spectru radio și astfel s-a atins viteza record de transfer de 1.52 Gbps, iar utilizând doar 80 MHz din spectrul Digi Mobil, s-au atins 1.2 Gbps. Totodată, au fost utilizate cele mai avansate tehnologii mobile 4.5G: agregare de spectru de rang 5, modulație radio 256 QAM, 4x4 MIMO. Dispozitivul de test s-a bazat pe un chipset Huawei HiȘilicon Hi1381.

Astfel, RCS & RDS continuă tradiția de deschizător de drumuri, începută exact acum 4 ani cu vitezele de 1 Gbps pentru serviciile fixe prin fibră optică, disponibile atât pentru uzul personal al clienților, cât și pentru mediul de afaceri. La baza premierei de 1 Gbps a stat rețeaua națională de GPON, dezvoltată și cu tehnologie furnizată de Huawei.

Succesul acestui test demonstrează că, atunci când tehnologia dispozitivelor mobile va evolua suficient pentru a permite astfel de viteze de transfer de date pe scară largă, rețeaua Digi Mobil va fi pregatită să ofere clienților săi experiența 4,5G completă, respectiv o largime de bandă mult mai mare. Aceasta este prioritatea noastră: investiția constantă în acoperirea rețelei și creșterea calității serviciilor. Testarea permanentă de noi soluții și creșterea constantă a vitezei de acces au ca obiectiv deschiderea posibilității pentru clienții noștri să utilizeze aplicațiile prezente sau viitoare în condiții optime, fără restricții și la cele mai accesibile prețuri”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte RCS & RDS.

Inovarea este în firea noastră, a echipei Huawei; de acceea avem curajul și puterea de a susține succesul industriei de telecomunicații din România. Vom continua colaborarea și vom aduce servicii noi în ajutorul românilor prin puterea tehnologiei pe care o producem” - Kevin Liu, CEO Huawei România.

Digi Mobil este serviciul de telefonie mobilă din portofoliul RCS & RDS, unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din regiune care furnizează servicii în România, Ungaria, Spania și Italia. Rețeaua Digi Mobil este construită și functionează în tehnologiile 3G și 4G, în benzile de frecventță 900 Mhz (3G), 2100 Mhz (3G și 4G LTE FDD în banda 1), 2600 Mhz (LTE TDD în banda 38 și 3700 LTE TDD în banda 43).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri