Tim Cook: Decizia UE privind taxele Apple este „o porcărie politică totală”

Data publicării:
Tim Cook
Salariul de bază al lui Tim Cook a rămas în 2021 la trei milioane de dolari dar a primit acţiuni în valoare de 82,3 milioane de dolari. Foto: Gulliver/GettyImages

Directorul general al Apple, Tim Cook, a descris joi impunerea de către Comisia Europeană a unor taxe retroactive de 13 miliarde de euro drept „o porcărie politică totală”, motivată, în parte, de prejudecăţi anti-americane.

Tim Cook_GettyImages-457315526
Foto: Gulliver/GettyImages

Tim Cook a spus într-un interviu acordat publicaţiei Irish Independent că va colabora îndeaproape cu autorităţile irlandeze pentru a încerca să anuleze decizia UE, el arătând că grupul este dedicat operaţiunilor din Irlanda.

„Nimeni nu a făcut ceva greşit aici, trebuie să rămânem uniţi. Irlanda este hărţuită, ceea ce este inacceptabil” a declarat Tim Cook, adăugând că această situație este „o porcărie politică totală”.

El a subliniat că prejudecăţile anti-americane sunt unul dintre motivele pentru care Apple ar fi devenit o ţintă.

Comisia Europeană a ordonat în această săptămână ca Apple să plătească retroactiv Irlandei taxe de 13 miliarde de euro, considerând, după o investigaţie de trei ani, că acordul de facilităţi fiscale convenit de compania americană cu guvernul de la Dublin este ilegal, întrucât încalcă reglementările referitoare la ajutoarele de stat.

News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri