Toți utilizatorii Dropbox ar trebui să-și schimbe parola. Șapte milioane de conturi au fost sparte de hackeri

Data publicării:
hacker captura-1

 

Reprezentanții Dropbox infirmă acest lucru și spun că parolele și numele utilizatorilor ar fi fost furate de la un serviciu terț, care se conecta la serverele sale, scrie businessinsider.com.

Deoarece există foarte multe aplicații și servicii integrate cu Dropbox este aproape imposibil să urmărești care dintre acestea au fost compromise. 

Pentru ca autentificarea să fie sigură, cei de la Dropbox sfătuiesc utilizatorii să-și schimbe parolele și să folosească autentificarea în doi pași. Aceasta este o metodă sigură și, în cele mai multe cazuri, include expedierea unu sms cu un cod către smartphone-ul personal.

Avertismentul lui Edward Snowden: Renunţaţi la Google, Facebook şi Dropbox 

Edward Snowden, fostul analist american care a dezvăluit amploarea supravegherii practicate de Statele Unite pe internet, spune că oamenii care ţin la viaţa lor privată ar trebui să nu utilizeze servicii online foarte populare precum Dropbox, Facebook şi Google, potrivit techcrunch.com.

Edward Snowden, care în prezent se află la Moscova, a acordat duminică un interviu pentru New York Festival, răspunzând, printre altele, unei serii de întrebări despre ce pot face utilizatorii obişnuiţi pentru a-şi proteja viaţa privată, scrie Tech Crunch.

Analistul american a spus că este nevoie de o reformă a politicilor guvernamentale. Unele persoane adoptă o poziţie de tipul "nu am nimic de ascuns", dar, când spun asta, oamenii "răstoarnă modelul de responsabilitate pe baza căruia funcţionează drepturile unei persoane", a explicat Snowden, notează Mediafax.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri