Traseul autobuzelor, pe smartphone. Călătorii văd în timp real cât mai au de aşteptat în staţii

Data publicării:
1912autobuze-39406

Se întâmplă numai în Timişoara însă. Pentru călătorii fără telefon inteligent, timpul de aşteptare este afişat pe panourile digitale instalate în staţii.

Mihai Balint, un tânăr din Timişoara care a pierdut de multe ori autobuzul exact când ajungea în staţie, s-a tot gândit cum să rezolve situaţia. I-a venit ideea să dezvolte o aplicaţie pentru smartphone-uri, care monitorizează în timp real poziţia autobuzelor.

Până acum, aplicaţia a fost descărcată de 5.000 de persoane. Singurul inconvenient este că funcționează doar pe telefoanele care au sistemul de operare android. Toţi posesorii de smartphone-uri au însă un beneficiu: internet wireless gratuit în principalele staţii din oraş. Călătorilor fără telefoane deştepte, autorităţile le-au dat alte facilităţi.

„Avem 72 de stații care sunt dotate cu panouri electronice care îi informează în timp real când sosește un mijloc de transport în stație”, informează Cosmin Bradu, purtător de cuvânt Regia Autonomă de Transport Timișoara.

De anul viitor, aplicaţia va fi îmbunătăţită. Softul va fi tradus în principalele limbi de circulaţie internaţională, pentru a putea fi folosită şi de turiştii străini care vizitează Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri