Un angajat Twitter aflat în ultima zi la companie i-a dezactivat contul lui Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
captura trump twitter

Contul de Twitter al președintelui american Donald Trump a fost dezactivat, joi seara, de un angajat Twitter care se afla în ultima zi de muncă, a declarat compania, potrivit Washington Post.

Donald Trump Holds Campaign Rally In Dallas
Foto: Guliver/GettyImages

Twitter a suspendat, în trecut, conturile mai multor persoane care încălcau anumiți termeni și/sau condiții, însă nu a existat până în prezent un caz în care un angajat să acționeze singur pentru a dezactiva contul unei personalități, fără motiv, acest lucru ridicând întrebări serioase cu privire la securitatea oferită de platforma pe care președintele american o folosește pentru a stabili agende politice importante, pentru a transmite mesaje alegătorilor sau pentru a-și ataca adversarii.

Un astfel de eveniment declanșează întrebări profunde și îngrijorătoare despre cine are acces la contul președintelui și despre puterea pe care o deține. Dezactivarea a venit, de asemenea, într-un moment în care rețeaua socială este anchetată pentru rolul pe care l-a jucat în răspândirea propagandei ruse în timpul alegerilor prezidențiale din 2016”, scriu jurnaliștii WP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Contul de Twitter al lui Trump a fost dezactivat mai bine de o oră, timp în care cei care încercau să viziteze profilul erau întâmpinați de mesajul „Pagina nu există!”. Compania a precizat că „a fost vorba despre o eroare umană”, și că profilul „a fost dezactivat timp de 11 minute” dar că va „continua să investigheze și încearcă să prevină acest tip de evenimente”. La scurt timp însă Twitter a revenit cu precizări: contul lui Trump a fost șters de „un angajat aflat în ultima zi la job”.

Directorii Facebook, Twitter și Google au fost audiaţi, săptămâna aceasta, în trei comisii ale Congresului american care anchetează posibila ingerință rusă în alegerile de anul trecut. Potrivit unei surse apropiate dosarului, Twitter a identificat la rândul său 36.746 conturi (adică 0,012% din numărul total de conturi Twitter) legate aparent de un cont rusesc și care „au generat în mod automat conținuturi legate de alegeri" în cele trei luni care au precedat scrutinul.

Aceste conturi au difuzat în jur de 1,4 milioane de mesaje Twitter legate de alegeri, care au produs 288 de milioane de interacțiuni pe rețea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri