Un hacker a primit 9 ani de închisoare pentru conceperea unui virus troian

Data publicării:
imageResize

 

Complicele său, algerianul Hamza Bendelladj, care a vândut online versiuni ale virusului troian SpyEye pe care l-a și folosit pentru a fura informații bancare, a primit 15 ani de închisoare.

„Până la intervenția FBI, SpyEye a fost programul malware troian predominant în perioada 2010-2012, fiind folosit de o grupare internațională de hackeri pentru a infecta peste 50 de milioane de calculatoare și producând pagube de peste un miliard de dolari unui număr mare de persoane fizice și de instituții financiare din toate părțile lumii”, conform unui comunicat al administrației americane.

Lansat pe internet în 2009, SpyEye este un tip de troian care infectează discret calculatorul victimei, furând informațiile personale ale acesteia, inclusiv detaliile bancare, informații despre cărțile de credit, parolele și numerele PIN. Acest virus le-a permis hackerilor să intre în posesia datelor personale ale victimelor prin redirecționarea acestora spre site-uri false ale unor instituții bancare (phishing).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri