Un încărcător pentru toate telefoanele

Data publicării:
incarcator universal

Inventatorii australieni aveau nevoie, pentru producerea încărcătorului LMcable, de aproape 3400 de euro. Cum nu dispuneau de această sumă, au urcat proiectul pe KickStarter, o platformă unde cei interesați pot dona bani. Spre surprinderea lor, suma nu numai că a fost strânsă chiar din prima zi, ci s-a ajuns la o valoare mult mai mare. Suma depășeşte deja 93 de mii de euro şi va crește, căci mai sunt 26 de zile până la încheierea perioadei de donații.

Faptul că s-au donat atâția bani într-un timp atât de scurt arată, de fapt, cât de deranjant este pentru utilizatori să aibă la ei mai multe cabluri pentru încărcarea dispozitivelor pe care le dețin.

LMcable folosește un conector care, în funcție de cum este rotit, poate fi conectat fie prin microUSB, fie la portul specific telefoanelor marca Apple. Ce-i drept, în acest moment varianta propusă de australieni poate doar să încarce telefoanele inteligente, nu și să transfere date din calculator spre telefon sau invers.

Nu se știe cu exactitate când va avea loc lansarea încărcătorului LMcable, însă este posibil ca acesta să apară pe piață în doar câteva luni.

În acest moment, aproape toate mărcile de telefoane și tablete folosesc același tip de încărcător. Singurii care nu s-au conformat sunt cei de la Apple, însă din 2017 acest lucru s-ar putea schimba, căci toate companiile de telefonie mobilă vor fi obligate de Uniunea Europeană să producă un singur tip de încărcător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri