Un licean a inventat un robot care rezolvă cubul Rubik

Data publicării:
elev rubik

Andrei Marin, un licean din Focşani, este pasionat de tehnologie. El a lucrat 120 de ore la robotul Robologo, care rezolvă cubul Rubik în puţin peste un minut.

„Cu ajutorul senzorului de culoare, (robotul, n.r.) detectează culorile de pe feţele cubului şi face o descompunere din formate 3D în format 2D”, explică Andrei.

Chiar dacă este abia la început în ceea ce priveşte programarea, tânărul e încrezător şi visează ca în viitor să lucreze la o firmă mare din domeniu.

„Este un vis să ajung pe tărâmul Canadei şi să studiez IT-ul şi, mai cu preponderenţă, partea de robotică”, spune el.

Andrei are toate motivele să spere, pentru că profesorul său de la Centrul de excelenţă în robotică din Focşani este alături de el cu sfaturi. „Pune foarte mult suflet în ceea ce face, este inteligent, se ataşează sarcinilor şi este o plăcere să lucrezi cu el”, spune Săndel Iordache, profesor îndrumător la Centrul de excelenţă în robotică.

Elevii de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, unde studiază Andrei, sunt mândri de colegul lor, chiar dacă unii abia acum au aflat despre pasiunea lui.

Robologo nu e singura invenţie a lui Andrei. Împreună cu mai mulţi colegi, el lucrează la un alt robot pe care îl va prezenta la competiţia internaţională World Robot Olympiad.

„Acesta are ca scop principal detectarea pericolului într-o mină şi pornirea scutului în cazul unor primejdii”, spune Andrei.

Elevul speră ca roboţii săi să aibă succes şi să atragă atenţia marilor universităţi din străinătate, care vânează tineri inteligenţi la astfel de competiţii internaţionale de inventică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri