Verizon cumpără divizia de Internet a Yahoo. Prețul: 4,83 miliarde de dolari

Data publicării:
yahoo - GettyImages-493360991

Foto: Guliver / GettyImages

Preluarea activelor Yahoo va extinde operaţiunile diviziei de Internet AOL a grupului Verizon, cumpărată anul trecut pentru 4,4 miliarde de dolari, prin accesul la instrumentele Yahoo în domeniul publicităţii, precum şi la serviciile de căutare, mail şi mesagerie.

În urma vânzării, Yahoo va rămâne cu o participaţie de 15% la compania chineză de comerţ electronic Alibaba Group Holding şi cu deţinerea de 35,5% la Yahoo Japan.

Vânzarea diviziei operaţionale, care separă efectiv participaţiile din Asia, este un pas important în planul nostru de a debloca valoare pentru acţionarii Yahoo”, afirmă directorul general al companiei, Marissa Mayer, într-un comunicat.

Acordul nu include numerarul Yahoo, acţiunile la Alibaba şi la Yahoo Japan, obligaţiunile convertibile ale companiei, unele investiţii minoritare şi brevetele din afara operaţiunilor de bază.

Investiţiile la Alibaba şi Yahoo Japan valorează circa 40 de miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea de piaţă a Yahoo era, la închiderea tranzacţiilor de vineri, de aproximativ 37,4 miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri