VIDEO. Gadgetul-vedetă al anului 2015

Data publicării:
gadget

Peste 35.000 de oameni protestau în tăcere în Piaţa Universităţii din Capitală. Era cea mai mare manifestaţie după tragedia din Colectiv, de anul treut. În premieră pentru România, uriaşul protest a fost transmis în direct şi de la zeci de metri înălţime. Totul a fost posibil datorită evoluţiei din ultimii ani a dronelor. Astfel, amploarea şi dinamica mitingului din Bucureşti au fost observate dintr-un unghi cu totul nou.

Pe de altă parte, lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic se duce mai ales din aer. Avioanele de vânătoare ale Coaliţiei şi Rusiei lansează atacuri bazate pe datele culese de dronele care filmează, fotografiază şi înregistrează orice detaliu de pe câmpul de luptă.

Gen. Anatoli Antonov, adjunctul ministrului Apărării din Rusia: „Folosim date adunate din aer şi din spaţiu, nu doar informaţiile pe care le obţinem de la partenerii sirieni. Verificăm informaţiile de o sută de ori. Efectuăm un bombardament doar când suntem 100% siguri că vom lovi ţinta”.

Dronele poartă şi încărcături mortale. Una dintre ele l-ar fi ucis pe numărul 2 al organizaţiei teroriste, într-un atac coordonat de armata americană. În Kuweit, în baza Ali Al Salem, sunt staţionate zece avioane-dronă Reaper, specializate în misiuni de spionaj, supraveghere şi recunoaştere. Dronele pot zbura cu peste 400 de kilometri pe oră şi sunt echipate cu rachete, pentru a putea ataca ţinte terestre.

Dronele nu sunt folosite doar în scop militar de cei mai puternici oameni ai lumii. Preşedintele american Barack Obama le are în vedere pentru a-şi proteja cele două fiice.

Dronele şi-au demonstrat versatilitatea în cele mai nebănuite domenii. Un proprietar de oi le foloseşte pentru a-şi mâna turmele.

Dronele echipate cu camere video au surprins şi unele dintre cele mai haioase imagini ale anului. Un berbec, spionat în sălbăticie de un astfel de obiect zburător, i-a venit de hac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri