VIDEO. O companie din Letonia a inventat drona care te urmează oriunde

Data publicării:
airdog

Drona care te urmăreşte sau AirDog este o idee care a apărut din nemulţumirea proprietarilor unei companii din Letonia faţă de faptul că nu reuşeau să-şi filmeze aşa cum doreau activităţile sportive.

„Am făcut schi nautic, ne-am dat cu placa pe zăpadă şi am mers la curse de kart şi ne-am dat seama că nu exista o modalitate uşoară de a ne filma propriile activităţi. Aşa că am creat AirDog, o dronă care îl urmează pe utilizator, îl filmează în timpul activităţii pe care o surprinde perfect”, spune Janis Spogis, cofondator Helico Aerospace Industries.

Aşa a apărut drona AirDog, care funcţionează pe o tehnologie extrem de complexă. Cu o greutate de 1,6 kilograme, imaginea este stabilizată cu ajutorul unor giroscoape.

Aparatul poate atinge viteza de până la 70 de kilometri la oră şi are o autonomie de zbor de 15 minute, lucru pe care inventatorii lui speră să-l îmbunătăţească. Drona îşi poate calcula singură ruta şi altitudinea în funcţie de activitatea utilizatorului. AirDog poate fi controlată şi direct de utilizator.

„Utilizatorul poartă o brăţară la încheietura mâinii care controlează zborul dronei prin senzori ce monitorizează ruta pe care acesta merge. Drona se mută apoi către acea zonă şi focalizează camera pe el”, adaugă Janis Spogis.

Cei care au testat drona AirDog spun că aceasta va avea succes.

„Este interesant, ceva nou şi unic şi este mereu fascinant să auzi de o astfel de invenţie. Mulţi sportivi folosesc deja tehnica video şi cred că AirDog va deveni foarte populară”, spune Janis Eglite, şofer de curse.

Fabricarea dronei AirDog va începe în octombrie, iar primele livrări se vor face în noiembrie 2014. Aparatul va costa aproximativ 1.100 de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri