VIDEO. Robot-curier în loc de poștaș

Data publicării:
robot-1

Un inginer israelian a proiectat un robot care să ţină loc de poştaş sau de curier. Potrivit proiectului, robotul este complet autonom, se foloseşte de mulţi senzori pentru a supraveghea împrejurimile şi GPS-ul pentru a se orienta în oraşe. Singura roată care îl ajută să se mişte ar urma să fie propulsată de un motor electric.

Pentru a se asigura că robotul livrează pachetul cui trebuie, inginerul israelian a gândit un program de recunoaştere facială care trebuie să compare persoana din faţă lui cu un set de poze ale cumpărătorului, luate de exemplu de pe reţelele de socializare.

Ideea israelianului se vrea a fi o alternativă la sistemul pregătit de cei de la Amazon, care doresc să livreze coletele cu ajutorul dronelor. Aceştia s-au lovit însă de problemele sistemelor de ghidare şi de control destul de nesigure. În plus, folosirea dronelor presupune să anunţi autorităţile înainte de fiecare ridicare de la sol.

Prin urmare, proiectul israelianului a generat destul de mult interes pe internet, iar acesta caută acum finanţatori pentru a-l transpune în realitate.

Însă şi navigarea pe sol presupune destule probleme. O alternativă ar fi ca robotul-curier să se deplaseze pe trotuare, deşi asta ar implica o viteză mai mică şi ar avea probleme în depăşirea unor obstacole, precum scări sau trotuare fără rampă.

Ideea de a folosi roboţi pentru transport nu este totuşi nouă. Cei de la Amazon au deja peste 15.000 de roboţi autonomi care lucrează în depozitele lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri