VIDEO. Spectacol pe cer la cel mai mare miting aviatic din România

Data publicării:
turkish stars

Opt avioane supersonice ale piloţilor acrobaţi de la Turkish Stars au dat startul ultimelor zboruri de pregătire înaintea zilei de mâine, când va debuta mitingul aviatic.

Foto: Wikipedia

Turkish Stars sunt singurii piloţi din lume care execută acrobaţii aeriene cu aparate supersonice de tip N-F5. Au revenit în România după doi ani de absenţă de la cel mai mare miting aviatic din ţară. Sunt cei mai tineri piloţi de acrobaţie aeriană din lume.

Foto: Facebook

Alături de ei, lituanienii de la Baltic Beese dar şi piloţi acrobaţi din România au încins astăzi motoarele avioanelor. Avionul de lupta american A10 și aparatul multirol Eurofighter Typhoon sunt cele două surprize pregătite anul acesta de organizatori.

Este pentru prima oară în cele patru ediţii ale Bucharest Air Show când cele două avioane de luptă zboară împreună.

Chris Rice, pilot: Este un avion de luptă. Veţi vedea mâine ce știe să facă.

James Heald, comandant escadrilă: Eurofigher Typhoon, avionul de luptă al Marii Britanii. Mâine vom evolua cu el în România şi suntem încântaţi.

Şi Forţele Aeriene Române vor fi prezente deasupra aeroportului Băneasa. Miguri 21 Lancer, elicoptere PUMA, avioane de şcoală IAR99 Şoim şi de transport vor zbura la doar câteva sute de metri deasupra publicului.

Bucharest Air Show va debuta mâine dimineaţă la ora 10.00 cu peste 120 de avioane înscrise la mitingul aviatic. Intrarea este liberă. Conducerea aeroportului a plătit aproape o jumătate de milion de euro pentru a cincea ediţie a Bucharest Air Show.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri