VIDEO. Spot, cel mai nou robot de la Google

Data publicării:
spot

 

Spot are o greutate de 72,5 kilograme şi funcţionează printr-o combinaţie de motoare electrice şi pistoane hidraulice. Sursa sa de energie este o baterie electrică de mare putere. Ca funcţionalitate, este capabil să se deplaseze, să se caţere pe diverse suprafeţe greu accesibile şi să se echilibreze în permanenţă indiferent de unghiul de deplasare. Amalgamul de senzori din interior este responsabili şi de abilitatea sa de a nu putea fi dărâmat. Orice tentative de a-l împinge la pământ eşuează.

Pe lângă multe alte funcţii avansate, cea mai mare performanţă a lui Spot ţine de dimensiunile sale reduse. Fiind relativ uşor în comparaţie cu WildCat şi Big Dog, noua creaţie a americanilor se poate strecura cu uşurinţă în locaţii greu accesibile. Poate transporta diverse obiecte în situaţii de urgenţă şi poate oferi ajutor când o dronă sau alt tip de robot nu are nici o şansă.

Compania Boston Dynamics, cea care l-a creat, a fost cumpărată de Google în 2013 şi a devenit cunoscută datorită roboţilor dezvoltaţi pentru armata americană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri