Vis îndeplinit încă din adolescență. Un elev din Lugoj compune muzică pentru jocuri electronice

Data publicării:
elev

Muzica este marea pasiune a lui Roli Farago, un tânăr de 18 ani din Lugoj. Compune de trei ani, de când a primit cadou, de la un prieten, prima chitară. În aceeaşi perioadă a descoperit şi pianul electronic de pe computer. Şi-a dat seama că muzica lui este numai bună pentru jocurile electronice.

„Mă jucam și mă gândeam că ei nu prea au muzică, aveau o singură melodie pe fundal și m-am gândit să iau legătura cu ei să le ofer serviciile mele”, spune Roli Farago, creator muzică pentru jocuri.

În urmă cu o săptămână, Roli şi-a luat inima în dinţi şi a trimis un mail către firma producătoare. La scurt timp a primit şi răspunsul pe care îl spera.

„Băieții de la Creative Mobile, developerii toți, au ascultat piesele dintre care doar o piesă de a mea a ajuns în trailer și apreciată de developeri”, mai spune Roli Farago.

„Am arătat-o colegilor noștri și echipei. Toţi au fost impresionați de muzica electronică dubstep pe care el o face”, afirmă Stefan Ruhle reprezentantul firmei de jocuri.

În cartier e mândrie mare. Ori de câte ori fac un raliu virtual pe telefoanele inteligente, prietenii tânărului sunt încântaţi de acordurile lui Roli.

A dat lovitura cu chestia asta”, spune un tânăr.

Adolescentul nu a negociat încă onorariul cu firma care i-a cumpărat melodia. Roli se aşteaptă însă la o sumă deloc de neglijat. Jocul care-i foloseşte muzica, disponibil pe sistemele Android, are deja mii de utilizatori în toată lumea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri