Vloggerii din România, vedetele internetului

Data actualizării: Data publicării:
vlog

Au milioane de vizualizări pe YouTube şi sunt idolatrizaţi de adolescenţi. Vloggerii sunt vedetele noii generaţii. Specialiştii în social media îi numesc influenceri. Cei mai urmăriţi dintre ei câştigă şi bani din asta.

Iulia Ionescu, reporter Digi24: Vlogging-ul este acum activitatea preferată a milenialilor. Ce fac ei, însă, nu e deloc uşor. Uneori implică munca unei echipe şi pentru a avea un conţinut de calitate au nevoie de echipament video de ultimă generaţie.

Unul dintre bloggerii de succes din România este Sânziana Negru, iar de un an şi jumătate a început să posteze şi pe Youtube. Specialitatea sa sunt tutorialele de beauty şi călătoriile.

Sânziana Negru, vlogger: M-am gândit s-o fac pentru că îmi place.

Un alt vlogger de succes este Anne-Marie Chelariu. Locuieşte în Alba Iulia, dar s-a făcut remarcată în toată ţara prin intermediul Youtube-ului. Video-urile sale au chiar şi milioane de vizualizări.

Anne Marie Chelariu, vlogger: Subiectele mele preferate sunt în continuare rant-urile, adică clipurile în care mă plâng de lucruri. Unul dintre cele mai populare video-uri se numeşte de ce urăsc nunţile.

Primul videoblog a apărut în anul 2000, în Statele Unite, iar în anul 2005 vlogging-ul era deja văzut ca un fenomen acolo. Cei mai urmăriţi vloggeri pot câştiga şi bani prin postările de pe Youtube. Veniturile nu sunt, însă, foarte mari pentru online influencerii din România.

Iulia Ionescu: Ce sfaturi ai pentru cei care vor să-şi construiască o imagine în online. Pentru cei care vor să aibă mai mulţi subscriberi?

Sânziana Negru: Îi sfătuiesc în primul rând să nu facă treaba asta pentru bani sau pentru a deveni vizibili, celebri, cum vrei să-i spui. Pentru că nu despre asta e vorba şi nu functionează aşa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri