Walkmanul, reînviat de Sony

Data publicării:
noul walkman

Acuzați că nu mai au produse interesante, japonezii de la Sony au decis să reînvie batrânul Walkman și să îl aduca în prezent. Mai ales că tânăra generație nu prea mai are habar ce este un casetofon portabil.

Noul player muzical Walkman ZX1 este mare, este greu și este scump. Costă 700 de dolari. Și totuși, s-ar putea să își merite prețul. Deși pare o versiune de lux a playerului iPod al celor de la Apple, noul Walkman al celor de la Sony este, din multe puncte de vedere, exact opusul. În vreme ce iPod-ul este special construit pentru redarea melodiilor în format mp3, Walkman este unul dintre puținele dispozitive din piață capabile să redea muzica în format „flac”, a cărui calitate este net superioară muzicii mp3.

Însă melodiile de înaltă definiție ocupă destul de mult spațiu pe dispozitivul pe care sunt stocate. Tocmai de aceea, noul Walkman are o memorie internă de 128 de giga, acesta fiind probabil un alt motiv pentru care playerul are un preț atât de mare.

Și tot în preț se văd și diverse funcții despre care Sony susține că ar îmbunătăți chiar și mai mult calitatea sunetului.

Noul Walkman este în mod clar un dispozitiv destinat celor dornici să dea 700 de dolari pentru a auzi clar fiecare notă a unei melodii. Prin urmare, s-ar putea sa fie doar un produs de nișă, în condițiile în care Sony trebuie să vândă produse de larg consum, cum a fost vechiul Walkman, ca să își recupereze gloria pierdută.

Noul Walkman deja a fost lansat în Japonia și a avut vânzari bune. Însă cei de la Sony încă se mai gândesc dacă să îl lanseze și în restul lumii, unde deocamdată este disponibil doar prin intermediul unor magazine online.

Probabil că cei de la Sony nu sunt foarte siguri că noul Walkman poate face față revoluției prin care trece industria muzicală. Pentru că Walkman redă muzica de înaltă definiție într-o perioadă în care ascultătorii sunt dispuși să accepte un compromis al calitații doar pentru a avea acces mai comod și mai ieftin la muzică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri