Yahoo, ieftinit de hackeri

Data actualizării: Data publicării:
Yahoo Reportedly Considering Laying Off Hundreds
SUNNYVALE, CA - JANUARY 22: The Yahoo logo is seen on a sign outside of the Yahoo Sunnyvale campus January 22, 2008 in Sunnyvale, California. Yahoo is poised to lay off hundreds of employees in hopes of increasing profits and boosting its stock price. No date is set for the layoffs but it is likely that the notice will come around January 29th when the company reports quarterly earnings. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Yahoo ar putea pierde 350 de milioane de dolari pentru că a fost ţinta celor mai mari atacuri cibernetice din istorie. Verizon, care se înţelesese să-i cumpere cu 4,8 miliarde de dolari, s-a răzgândit, spun sursele Reuters şi acum vrea să ofere cu 250-350 de milioane mai puţin.

Suma iniţială a fost negociată înainte ca Yahoo să recunoască faptul că hackerii i-au furat, în doua atacuri separate, datele a 500 de milioane de conturi de email şi apoi, a un miliard de conturi.

Reacţia nu a întârziat să apară. Reprezentanţii Verizon a declarat că vor evalua impactul financiar al acestor atacuri, dând de înţeles că vor cere o reducere de preţ.

Decizia finală ar putea fi luată chiar în această săptămână şi ar putea include inclusiv o clauză potrivit căreia pentru eventualele probleme legale ridicate de atacuri vor răspunde atât Yahoo, cât şi Verizon. Autorităţile din America au deschis deja o investigaţie.

Vor să vadă dacă nu cumva Yahoo le-a ascuns investitorilor atacurile din 2013 şi 2014 pentru a nu afecta preţul acţiunilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri