Cum a fost transformată Cascada Bigăr, o minune a naturii, cu 140.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
Cascada Bigar
Foto: Stefan Sorean/Shutterstock

O minune a naturii, inclusă într-un top al celor mai frumoase locuri din lume, cascada Bigăr din Caraş-Severin a fost amenajată pentru turişti. În jurul său au fost construite scări, alei şi un platou pietonal. Cei mai mulţi bani pentru lucrări au fost adunaţi de o asociaţie pentru protecţia mediului.

Cu 140.000 de euro s-au construit scări și o platformă lată de 30 de metri pentru turiştii care fotografiază Cascada Bigăr. Considerată una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, cascada atrage săptămânal aproape o mie de turişti.

Ideea amenajării unui drum de acces le-a venit unor îndrăgostiţi de natură, care s-au şi apucat de strâns bani de la companii mari din ţară.

Tea Ciulacu, președintele asociației Viitor Plus, managerul proiectului: Până acum, datorită pantei foarte abrupte nu se putea ajunge în acel unghi din care vezi frumoasă cascadă, tot ce se putea face pentru cei curajoși și un pic în afara legii era să te cațeri să te agăți de copaci să își riști un pic chiar și viața.

Proiectul a devenit realitate în mai puţin de trei ani şi numărul de turişti a început deja să crească.

Gheorghe Bolvănescu, inginer silvic: Vin din toate părțile țării și acum cum se apropie concediile o să fie număr tot mai mare de turiști.

Intrarea în Parcul Cascadei Bigăr costă cinci lei pentru o persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri