700.000 de dolari pentru recondiționarea costumului de astronaut purtat de primul om care a pășit pe Lună

Data publicării:
costum astronaut armstrong

Foto: kickstarter.com

Institutul are suficienți bani și pentru a recondiționa un alt costum istoric, cel purtat de Alan Shepard - primul american care a călătorit în spațiu, după sovieticul Iuri Gagarin, relatează Agerpres.

Aproape 9.500 de persoane au donat bani pe site-ul de finanțare colectivă Kickstarter, în condițiile în care institutul își propusese obiectivul de 500.000 de dolari când a lansat proiectul.

Costumul lui Armstrong este foarte fragil”, a explicat Lisa Young, responsabilă cu procesul de recondiționare care ar urma să dureze trei ani. „Cauciucul a început să devină friabil, însă dublura din interior este cea mai fragilă”, a explicat ea.

Costumul argintiu de astronaut purtat de Shepard s-a degradat și el după legendarul zbor în spațiu din 1961 și are nevoie la rândul său fie recondiționat. Cele două costume vor fi expuse împreună într-o expoziție prevăzută de muzeu în 2020. Intitulată „Destinație Luna”, expoziția va prezenta progresele realizate în materie de articole vestimentare spațiale.

În funcție de generozitatea lor, donatorii vor fi recompensați cu cadouri sau o vizită la atelierul de recondiționare. Încurajat de acest succes, muzeul intenționează pe viitor să recurgă la crowdfunding pentru a finanța și alte proiecte.

Smithsonian National Air and Space Museum reunește cea mai mare colecție din lume de avioane, elicoptere, rachete și alte vehicule spațiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri