Descoperire. Al doilea cel mai mare meteorit din lume

Data actualizării: Data publicării:
meteorit urias

O echipă de cercetători de la Asociația de Astronomie din provincia Chaco, din nordul Argentinei, a descoperit un meteorit, care potrivit primelor măsurători cântărește 30 de tone, astfel încât ar putea fi al doilea cel mai mare din lume, relatează EFE.

meteorit urias

Descoperirea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în apropiere de localitatea Gancedo, înt-o zonă denumită Campo de Cielo, unde în urmă cu circa 4.000 de ani a avut loc o ploaie de asteroizi metalici, potrivit Agerpres.

Mario Vesconi, președintele asociației, a declarat pentru EFE că este surprins de dimensiunea fragmentului descoperit ce depășește așteptările investigațiilor care au fost realizate în zonă în ultimele luni.

Provincia Chaco este locul în care au fost găsiți doi dintre cei trei meteoriți cei mai mari din lume, totuși cele două fragmente sunt mult mai mici decât meteoritul Hoba, descoperit în Namibia, care depășește 66 de tone.

Potrivit Asociației de Astronomie din Chaco, până în prezent au fost recuperați doar 35 % dintre meteoriții căzuți în această zonă acum 4.000 de ani, dintre care o mare parte se găsesc în provincia învecinată, Santiago del Estero.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mario Vesconi a cerut guvernului ajutor pentru ca și această provincie să înceapă cercetările pe teren pentru a se putea completa recuperarea acestor fragmentele milenare de corpuri cerești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri