Alburnus Maior: Prin cererea arbitrajului internațional Gabriel Resources își recunoaște înfrângerea în cazul proiectului Roșia Montană

Data publicării:
AlburnusMaior rosiamontanta org 1

 

Asociația Alburnus Maior consideră că demersul Gabriel Resources de a cere dialog rapid cu statul român, pentru ca autorizarea proiectului minier de la Roșia Montană să progreseze, reprezintă de fapt recunoașterea insuccesului.

"La 15 ani după începerea demersurilor, managementul companiei caută soluții legale prin care să evite recunoașterea insuccesului. Scrisoarea de conciliere amiabilă deschide calea către arbitrajul internațional, ultima instanță de șantaj și amenințare disponibilă companiei în fața statului român. În același timp, notificarea transmisă Guvernului și Președintelui României reprezintă un ultim efort de relații publice în crearea imaginii investitorului victimă a contextului socio-politic românesc", se arată într-un comunicat de presă.

Gabriel Resources vrea dialog rapid cu statul român, pentru ca autorizarea proiectului minier de la Roșia Montană să progreseze

"Proiectul de minerit a fost respins irevocabil de societatea românească în ciuda tentativelor companiei de a cosmetiza efectele sale dezastruoase pentru mediu, patrimoniu și sănătatea oamenilor. Campaniile manipulative lansate în presă au fost considerate de mulți cetățeni drept o insultă la adresa inteligenței. Nu mare mi-ar fi mirarea dacă prin același tip de manipulări vor încerca să demonstreze soliditatea cazului lor în timp ce cointeresează oficiali români la o slabă reprezentare și implicit la o cotă parte din daune", a declarat Ștefania Simion, consilierul juridic al Asociației Alburnus Maior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri