Bucureşteni terorizaţi de mirosul de la groapa de gunoi din sectorul 1. Garda de Mediu: E poluare olfactivă, nu pune în pericol sănătatea

Data publicării:
gunoi deseuri groapa de gunoi GettyImages-2872186-1

„Dimineaţa, în primul rând, când e mai răcoare, e mirosul persistent. Iar seara, de asemenea, e foarte sufocabil”

„În fiecare seara vine un miros foarte urât de aici, de unde or fi. De unde o aduce gunoiul, nu ştiu, miroase, e îngrozitor. Parcă acuma e mai mult, vara”.

„Efectiv nu se poate sta, trebuie să închizi geamurile”

Aproape o mie de sesizări a primit Garda de Mediu de la locuitori din mai multe cartiere de la marginea Bucureştiului.

O echipă de specialişti de la Primăria Sectorului 1 a fost în mai multe cartiere printre care: Pajura, Chiajna şi Bucureştii Noi şi a descoperit că sesizările locuitorilor sunt întemeiate. De aceea, au cerut şi Gărzii de Mediu să ia măsuri.

Hidrogenul sulfurat îi deranjează pe oameni. Aceasta este concluzia autorităţilor. Rămâne o întrebare: de unde vine mirosul.

Bogdan Trif, Comisar General al Garzii Nationale de Mediu: „Din datele noastre preliminare s- ar părea că potenţiala, şi accentuez, potenţiala, principala sursă este depozitul de deşeuri amplasat în Sectorul 1 al capitalei. Este o poluare olfactivă puternică. Nu pune în pericol sănătatea la concentraţiile respective”.

1400 de tone de gunoi din Bucureşti şi din zonele limitrofe ajung aici în fiecare zi. Deşeurile sunt cântărite la intrare, preluate de un buldozer care le macină şi le duce în forma finală în pământ. Administratorii gropii de gunoi spun că vinovaţii trebuie căutaţi în altp parte.

Sorin Matei, şef departament tehnic groapa de gunoi IRIDEX-Chiajna: „În jurul acestui obiectiv există o serie întreagă de multe alte activităţi, toate din domeniul gestionării deşeurilor, mai mult sau mai puţin reglementate sau autorizate care toate constituie surse de poluare, inclusiv cu hidrogen sulfurat. Niciodată nu am fost amendaţi pentru mirosuri.”

Depozitul de deşeuri a fost deja amendat cu 430 de mii de lei, pentru alte nereguli. Dacă va fi găsită vinovată de poluare, firma riscă chiar să rămână fără autorizaţia de mediu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri