Casa fără colţuri, cu vedere la stele, are 100 de metri pătraţi şi costă 50.000 de euro

Data publicării:
kassa-1

Cora Siegmeth este inginer. A știut întotdeauna că nu va avea o locuință oarecare. Aşa că, timp de trei ani a învățat de la americani cum se contruiesc casele rotunde.

Atunci când a aflat că în Statele Unite poate învăța cum se ridică locuințele rotunde, și-a făcut bagajele și a plecat la drum.

„Când am ajuns acolo mi s-a spus: you are the first from Europe, adică tu ești prima din Europa, cum de ai avut curajul să vii. Am muncit, am insistat cu această idee, nu m-am lăsat, am învățat chiar multă lume cum să le facă”, povestește românca

Acum proiectează case sferice pentru francezi, italieni și austrieci, iar în România a conceput deja peste zece locuințe rotunde.

Una dintre ele este în judeţul Cluj. Barna Samu Jakabffy și-a dorit pentru familia sa o casă deosebită așa că a apelat la inginerii din Timișoara: „Eu căutam o soluție mai ieftină la care primesc un kit de asamblare. Aici trebuie să te gândești, bun unde pui un dulap, că nu ai colț unde să pui, nu-i o casă dreaptă unde să pui un dulap”, spune acesta.

Casa este realizată din bucăţi, poate fi montată în doar două săptămâni, iar piesele realizate în atelierul familiei Siegmeth sunt livrate cu maşina la domiciliul clientului.

„Sunt gândite ca niște piese de LEGO pentru copii mari. Deci peretele este foarte gros pentru izolație”, precizează Cora Siegmeth.

Așa se explică de ce locuința sferică păstrează foarte bine căldura cu toate că este realizată din lemn, metal și celuloză.

”Costurile de încălzire sunt reduse. Acest sistem este gândit cu o intraventilație în pereți de jos în sus și practic cu un singur foc în toată casa poți încălzi liniștit”, precizează inginerul Dan Tănase, inginer.

Prețul unei case sferice cu o suprafață de 100 de metri pătrați ajunge la 50.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri