„Ceață toxică” în Marea Britanie. Peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Data publicării:
ceata toxica plaja
Foto: Twitter

Coasta de est a regiunii Sussex din Marea Britanie a fost cuprinsă de o „ceaţă toxică” și peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, au anunţat autorităţile, citate de BBC News.

ceata toxica plaja
Foto: Twitter

Plaja Birling Gap a fost evacuată duminică, după ce mai multe persoane s-au plâns de dificultăţi la respiraţie, usturimi la ochi şi stare de vomă, în urma apariţiei unui soi de „ceaţă”.

Reprezentanţii Spitalul General al Districtului Eastbourne au anunţat că au tratat 133 de persoane.

Poliţia Susex a demarat o anchetă privind „ceaţa chimică”, a cărei cauză nu este cunoscută deocamdată.

Potrivit autorităţilor, ar fi venit dinspre mare, dar informaţia nu a fost confirmată oficial. Incidente similare anterioare au implicat substanţe toxice luate de vânt de la o unitate industrială din Franţa.

Martori s-au plâns că ceaţa a adus cu sine un miros de clor. Kyle Crickmore, care se afla pe plaja Birling împreună cu familia, a declarat că aceasta s-a golit în 10 minute după ce oamenii au început să se simtă rău.

El a povestit că „ceaţa a venit de nicăieri” şi că era un miros puternic de clor în aer. „În mod clar era neobişnuit, ţinând cont că, înainte cu 10 minute, fusese clar şi însorit”,  a afirmat el. „(Plaja – n.r) s-a golit în aproximativ 10 minute, ceea ce a fost uimitor, ţinând cont câţi oameni erau”, a adăugat Crickmore.

Pompierii din East Sussex au declarat că este „foarte puţin probabil” să fi fost vorba de clor, în timp ce poliţia a dat asigurări că, deşi sunt incomfortabile, efectele nu sunt grave.

Forţele de ordine le-au cerut totodată locuitorilor să evite plajele.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri