Cele mai bune fotografii cu eclipsa totală de Soare

Data actualizării: Data publicării:
cgfn9i11c6hz
/u/cursetenj

Timp de peste 90 de minute, milioane de americani au privit spre cer și au urmărit cu mare interes Soarele, cu ocazia "Marii eclipse" solare totale, prima de acest fel care a traversat Statele Unite după o pauză de 99 de ani. Utilizatorii de pe Reddit s-au grăbit să posteze cele mai bune fotografii; vi le prezentăm mai jos pe cele mai populare, dar și pe cele mai bune fotografii împărtășite de NASA.

cgfn9i11c6hz
/u/cursetenj

Jasman Lion Mander

2017-eclipse-photos-nasa-10
NASA
2017-eclipse-photos-nasa-3
NASA

 

2017 Total Solar Eclipse
NASA
eclipsa totala de soare de pe iss (4)
NASA
kxy4bz4mz4hz
/u/MuffburgerSandwich
wec58ajzp5hz
/u/Wryhta
2017 Total Solar Eclipse
NASA

În toate colțurile Americii, inclusiv acolo unde eclipsa a fost doar parțială, telescoapele și aparatele de fotografiat au fost scoase din husele lor și utilizate intens. La Washington, Donald Trump a urmărit fenomenul alături de soția lui, Melania, de pe balconul Truman al Casei Albe. Pentru scurt timp, președintele american și-a ridicat privirile spre cer fără să poarte ochelari de protecție, înainte de a fi atenționat de o persoană din anturajul prezidențial.

Americanii care erau ocupați cu alte lucruri și nu au putut să profite de alinierea Lunii cu Soarele, nu vor trebui să aștepte alți 99 de ani pentru a vedea următoarea eclipsă totală de Soare, întrucât aceasta se va produce în aprilie 2024.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri