Cele mai grele teste de logică din lume. Te vor ține ocupat „ore, dacă nu zile întregi”

Data publicării:
eleva la calculator

Sudoku este considerat cel mai jucat şi mai analizat puzzle din lume. În 2012, matematicianul finlandez Arto Inkala a susţinut că a reuşit să creeze "cel mai greu Sudoku din lume", scrie Mediafax.ro.

În contextul în care jocurile Sudoku sunt clasificate de la una la cinci stele, proporţional cu gradul de dificultate, acesta "ar primi 11", potrivit cotidianului britanic The Telegraph. Mai multe informaţii despre puzzle-urile create de Inkala se găsesc chiar pe site-ul matematicianului.

Cel mai greu Killer Sudoku din lume

Killer Sudoku este foarte asemănări cu un Sudoku simplu, doar că indiciile apar sub forma unor grupări de celule, însoţite de suma numerelor din celulele respective. Acesta este cel mai greu joc Killer Sudoku dintre cele publicate şi rezolvate pe site-ul Calcudoku.org şi poate fi soluţionat aici.

 

Cel mai greu puzzle Kakuro din lume

Puzzle-urile Kakuro combină elemente de Sudoku, logică, rebus şi matematică de bază. Scopul este de a completa toate pătrăţelele goale folosind numere de la 1 la 9 astfel încât suma de pe fiecare bloc orizontal să egaleze numărul indicat în stânga, iar suma de pe fiecare bloc vertical să egaleze numărul indicat în capătul de sus. Fiecare număr poate fi folosit în acelaşi bloc o singură dată. Puzzle-ul de mai jos poate fi rezolvat direct aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri