Cod galben de inundații în patru județe

Data publicării:
inundatii getty-1

Foto: Gulliver/Getty Images

Hidrologii avertizează că, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe afluenții Oltului aferenți sectorului Făgăraș — Avrig, județele Brașov și Sibiu.

„Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe afluenții mici ai Oltului aferenți sectorului Făgăraș — Ac Viștea", avertizează hidrologii.

De asemenea, sub cod galben de inundații se vor afla, până la ora 24:00, și o serie de râuri mici din județul Covasna. Vor fi afectați afluenții de stânga ai Râului Negru aferenți sectorului aval confluență Cașin — amonte S.H. Reci, Buzău — bazin superior, Bâsca Mare — bazin superior, județul Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Bâsca Mare, atrage atenția INHGA.

În ceea ce privește județul Maramureș, până la ora 24:00, pot avea loc inundații pe râurile mici din bazinele hidrografice Vișeu și Iza.

„Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Vaser (extremitatea superioară a bazinului) și Ruscova — râurile mici din bazinul inferior", precizează hidrologii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri