UPDATE. Cod galben de vânt și ninsori în șase județe

Data actualizării: Data publicării:
Vor mai fi două zile cu vreme de primăvară, apoi vin ploi și ninsori
Vor mai fi două zile cu vreme de primăvară, apoi vin ploi și ninsori

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite pentru zonele de munte din șase județe.  Rafalele de vânt vor depăși 80 de kilometri pe oră în regiunile de munte din județele Cluj, Buzău, Prahova, Argeș, Suceava și Dâmbovița, avertizează Administrația Națională de Meteorologie.

munte ninsoare

ACTUALIZARE 09.30: ANM a emis un cod galben de vânt puternic pentru zona de munte a judeţului Suceava și a prelungit avertizările pentru Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

Zonele de munte din judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa sunt sub atenţionare cod galben de vânt şi ninsoare viscolită până la ora 14.00.

Potrivit ANM, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va depăşi, la rafală, 70 - 80 de kilometri pe oră. De asemenea, în aceste zone va ninge viscolit.

Meteorologii au emis o atenţionare asemănătoare, valabilă tot până la ora 14.00, şi pentru zona de munte a judeţului Suceava, unde la altitudini de peste 1.700 de metri rafalele de vânt vor depăşi 90 - 100 de kilometri pe oră, spulberând zăpada de pe creste.


Potrivit ANM, în judeţul Cluj, la altitudini de peste 1.600 de metri, vântul va avea intensificări care vor depăşi la rafală 80 - 90 de kilometri pe, oră, va ninge viscolit, vizibilitatea fiind redusă. 

În celelalte judeţe, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele de vânt vor depăşi 70 - 80 de kilometri pe oră. Şi aici va ninge viscolit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri