Cod roșu de inundații în Galați

Data publicării:
inundatii galati

În Galați este cod roșu de indundații, valabil până în această seară la ora 21.00. Hidrologii avertizează că este posibil ca din cauza ploilor abundente cotele de pericol din bazinele hidrografice Suhu și Geru să fie depășite.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Suh, precizează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INGHA).

Peste 50 de apeluri au fost înregistrate noaptea trecută la numărul de urgență 112, de la oameni cărora le-au fost inundate gospodăriile. De asemenea, în gara din Galați trenurile au mari întârzieri din cauza apei care a acoperit șinele de tren și macazele.

Cod portocaliu de inundații în alte 14 județe

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi abundente în 14 judeţe de aseară, de la ora 18. De atunci plouă fără oprire. Hidrologii avertizează că urmează inundaţii.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis codul portocaliu pentru judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa, Tulcea şi zona de munte a judeţului Dâmboviţa. Avertizarea este valabilă de marţi, ora 18.00, până miercuri, la ora 20.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri