DIGIPET. Ciobănescul Românesc Corb

Data publicării:
CIOBANESCUL CORB

Sebastian Fleşieru, preşedinte al Clubului Crescătorilor de Corbi: „ Ciobănescu Corb este un câine moderat din toate punctele de vedere: al constructiei corpului, taliei și al comportamentului. Are corpul făcut în aşa fel încât să-l ajute să meargă pe plan înclinat. Trebuie să aibă o talie impresionantă, un cap foarte frumos, rotund, dulce, care să te atragă. Ochii lui trebuie să fie căprui, de la deschis până la închis. Trebuie să fie puternic în greabăn, foarte musculoși și osoși, să arate a câine de munte. Au o robă de culoare neagră cu marcaje albe. Aceste marcaje nu trebuie să depăşească un procentaj de 20 % din acoperământul corpului.

Nu atacă nemotivaţi, sunt câini cărora le place să aibă un echilibru în comportamentul lor. Este un câine care se pretează la curte, la paza curţii, bineînţeles la paza animalelor, a oilor, a vacilor. Nu e recomandat pentru un apartament, în schimp este recomandat familiilor care au copii copii. Ziua stă cu toată lumea, îi acceptă pe toţi, dar noaptea, dacă vrei să pătrunzi în incinta unde el păzeşte sau lângă turma, el te va ataca si va spun sigur că nu e un câine care să facă pasul înapoi, e un câine hotărât.

E rasa cu care m-am născut. Cresc și alte rase, dar Ciobănescul Corb e parte din viaţa mea, e de fapt ţelul meu în viaţă: să omologhez pe plan internaţional această rasă.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri