Dispariția albinelor ar putea cauza peste un milion de decese anual în întreaga lume

Data publicării:
albina pe floare
Albină pe floare. FOTO: Gulliver/ Getty Images

Foto: Gulliver / GettyImages

Acest fenomen ar fi determinat de creșterea carențelor de vitamina A și de acid folic, vitale pentru femeile gravide și copii, precum și de o incidență crescută a bolilor netransmisibile, cum ar fi bolile cardiace, accidentele vasculare cerebrale și anumite tipuri de cancer.

Deficiențele de vitamina A și de acid folic pot afecta ochii, ceea ce poate duce la orbire, și pot cauza malformații ale sistemului nervos. Aceste efecte asupra sănătății vor afecta atât țările dezvoltate, cât și țările în curs de dezvoltare.

Potrivit unui scenariu de eliminare completă a polenizatorilor, 71 de milioane de oameni din țările cu venituri reduse ar putea suferi de deficit de vitamina A și 2,2 miliarde, care au deja un consum neadecvat, ar fi și mai afectați de această carență. De asemenea, 173 de milioane de oameni ar avea deficit de acid folic, iar 1,23 miliarde de oameni ar întâmpina probleme în asigurarea acestei vitamine.

O scădere cu 100% a „serviciilor de polenizare” ar putea reduce livrările globale de fructe cu 22,9%, de legume cu 16,3%, de nuci și semințe cu 22,9%, însă cu diferențe între țări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri