Farfuria zburătoare, noua navetă spațială. NASA va testa un prototip conceput pentru o misiune pe Marte

Data publicării:
frafy

Farfuria zburătoare nu are mai mult de câţiva metri în diametru, dar ar trebui să revoluţioneze transportul spaţial. Noua navetă spaţială este concepută pentru a ateriza pe planeta Marte cu o încărcătură de câteva zeci de tone de materiale.

„Ideea este să extindem prezenţa oamenilor în sistemul solar. Marte este primul loc în care vom face acest lucru”, spune expertul NASA Jeffrey Sheehy.

Principala provocare a proiectului este aterizarea pe Planeta Roşie, motiv pentru care inginerii NASA au conceput pentru farfuria zburătoare o paraşută cu un diametru de peste 33 de metri.

„Acest proiect urmăreşte furnizarea unor tehnologii precum aceea privind intrarea în atmosferă, coborârea şi aterizarea, care este una dintre cele mai mari provocări pentru explorarea de lungă durată a planetei Marte”, spune expertul NASA.

În primul test al noului aparat, un balon va duce farfuria zburătoare la o altitudine de peste 36 de kilometri. Ajutat apoi de propriile propulsoare, prototipul va ajunge în straturile superioare ale stratosferei de unde va începe coborârea. Dacă experimentul va reuşi, farfuria zburătoare ar putea deveni noua navetă spaţială a omenirii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri