Firmă obligată de Tribunalul Cluj să refacă un râu

Data publicării:
7

Firma ATS Energy din Cluj, investitor într-un proiect ce prevedea realizarea mai multor microhidrocentrale pe râul Someșul Mic, a fost obligată de Tribunalul Cluj să refacă valea acestui râu și să demoleze construcțiile realizate.

Instanța Tribunalului Cluj a dispus firmei ATS Energy să aducă valea Someșului Rece la starea inițială, potrivit unui articol apărut pe CluJust.ro portal de justiție din Cluj.

Firma în cauză a fost chemată în judecată de către Federația Română de Pescuit la Muscă Artificială. Procesul a fost deschis impotriva Consiliului Județean și firmei ATS Energy și și-a porpus salvarea Someșului Rece de microhidrocentrale (MHC).

În prezent există o mare nemulțumire a activiștilor de mediu în privința proiectelor de investiții in MicroHidrocentrale (MHC). Teoretic acestea ar fi inofensive din punct de vedere al impactului lor asupra mediului, însă activiștii spun că debitele de servitute lăsate sunt mici, duc la secarea râurilor, iar peștii dispar în totalitate. 

Tribunalul Cluj a pronunțat, săptămâna trecută, o nouă sentință în procesul început în 2014, care este acum în rejudecare.

”Dispune oprirea executării lucrărilor. Dispune restabilirea situației anterioare în sensul demolării construcțiilor edificate și aducerea Văii Someșului Rece la starea inițială. Obliga pârâții la 150 lei cheltuieli de judecată în favoarea reclamantei. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunțată în ședinta publică din data de 07.07.2017.”, cere instanța de judecată firmei ATS Energy.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri