FOTO. O incursiune în inima celui mai crud loc de pe Pământ, unde viața se rezumă la un topor și la un drob de sare

Data publicării:
hepta-515804

Un spectacol al naturii de-a dreptul psihedelic ne întâmpină în Depresiunea Danakil, deșertul etiopian, locul cu cele mai ridicate temperaturi de pe Glob. 

În zilele fierbinți, mercurul din termometre urcă, uneori, chiar și până la 63 de grade Celsius.

National Geographic a denumit această lume sufocată de arșiță „cel mai crud loc de pe Pământ”. Oamenii care trăiesc aici duc o luptă permanentă cu brutalitatea naturii, fiind nevoiți, pentru a supraviețui, să extragă sarea lăsată în urmă de apele Mării Roşii, iar apoi să o comercializeze în schimbul altor bunuri.

Condițiile aspre de trai au făcut din sare principalul motor economic local. Minereurile de sare sunt „culese” cu toporișca, după care sunt încărcate pe cămile. Animalele pornesc apoi în veritabile epopei expediționare pentru ca marfa să fie vândută. 

shutterstock-69961456-resize
shutterstock-69961456-resize

Dar, în timp ce oamenii caută să îmblânzească solul fierbinte, natura își exhibă netulburată sinestezia feerică, vâltorile cromatice, enorma gestație chimică. 

Activitatea vulcanică a Depresiunii Danakil își întinde pretutindeni, pe cei 155.000 de kilometric pătrați, „imperiul” de bălți cu apă clocotindă, cu trâmbe de aburi ce erup din gheizere, cu fumuri de pucioasă și lacuri în care lava și sarea coabitează în veritabile deliruri de culori. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri