FOTO. România văzută din satelit

Data publicării:
Romania fullwidth

Scanările au fost realizate prin impulsuri radar orizontale şi verticale cu polarizare dublă, din care s-a generat culoarea compozit artificială, informează Agenţia Spaţială Română (ROSA).

În imaginea satelitară furnizată de ESA sunt vizibili Munţii Carpaţi, dar şi Dunărea - cel mai lung fluviu din Uniunea Europeană.

Nu în ultimul rând, capitala României, Bucureşti, poate fi observată în partea sud-estică a ţării, ca un grup de reflexii radar luminoase care pornesc din centru şi se extind spre exterior.

ESA aminteşte că România are cea mai mare zonă de păduri virgine din Europa şi resurse naturale impresionante, fie că este vorba de faună, fie de izvoarele minerale și termale. Urșilor bruni și lupilor din zona montană li se adaugă varietatea extrem de bogată de păsări, peşti, animale şi plante din Delta Dunării.

De asemenea, ESA precizează că Bucureştiul va fi în septembrie 2015 gazda unui curs de Land Training dedicat pregătirii următoarelor generaţii de oameni de ştiinţă din domeniul observării Pământului.

Sentinel 1 este o misiune radar ce constă într-o constelaţie de doi sateliţi, Sentinel-1A şi Sentinel-1B, care furnizează imagini cu suprafeţele de uscat şi cele de ocean din Europa, Canada şi regiunile polare indiferent de condiţiile meteorologice de zi şi de noapte şi în timp aproape real. La fiecare şase zile, sateliţii furnizează imagini ale întregului Pământ.

Primul satelit, Sentinel-1A, a fost lansat cu o rachetă Soiuz de la portul spaţial european pe 3 aprilie 2014.

Iată alte câteva imagini ale săptămânii selectate de ESA:

Asfințit reflectat în Atlantic

Dezintegrarea cometei ISON

 

Vulcan în Indonezia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri