FOTO&VIDEO. CEBIT 2014: Roboţii-maimuţe, roboţi-chirurgi sau cu muşchi pun stăpânire pe Târgul de Tehnologie Informatică de la Hanovra

Data publicării:
roboy junior

În Germania, la Hanovra, s-a deschis ultima ediţie a celui mai mare Târg de Tehnologie Informatică din lume, CEBIT. Principalele atracţii ale acestui eveniment sunt roboţii care imită mişcările umane sau ale animalelor sau cei care pot face operaţii mai bine decât un chirurg. Vizitatorii Târgului din Hanovra pot urmări de aproape toate activităţile noii generaţii de aparate inteligente şi pot interacţiona cu roboţii.

FOTO: Roboy.Devanthro.org

Un robot care imită mişcările unei maimuţe a fost una dintre suprizele celor care au dorit să fie primii vizitatori ai Târgului de la Hanovra. Experţii spun că robotul are o mobilitate atât de mare, încât ar putea fi folosit în industria astronautică.

Vrem să vedem cum putem integra, de exemplu, o coloană vertebrală artificială sistemului locomotor al unui robot cu patru picioare. De asemenea, vrem să îi creştem sensibilitatea la nivelul picioarelor”, explică expertul în computere Daniel Kühn.

FOTO: Cebit.de

O altă vedetă a salonului este un aparat care poate realiza operaţii chirurgicale uzuale. „Poate face mişcări fine cu degetele sale. Comparativ cu alţi roboţi folosiţi la operaţii, cu acesta aveţi avantajul unui sistem de filmare care poate superviza mediul robotului chirurg”, arată expertul Tim Beyl.

Un alt robot construit de specialiştii germani poate da multe explicaţii despre modul în care funcţionează corpul uman. „Am construit muşchi şi tendoane la fel ca în corpul uman. Şi ceea ce facem este să înţelegem cum funcţionează, pentru că ştim că avem 600 de muşchi în corpul nostru, dar nu îi folosim pe toţi”, arată un alt specialist, Rafael Hostettler.


La Târgul de la Hanovra participă 3400 de firme din 70 de ţări. Expoziţia se încheie vineri, pe 14 martie. Până atunci, peste 230.000 de oameni sunt aşteptaţi să viziteze standurile CEBIT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri