Groapa de gunoi de lângă calea ferată

Data publicării:
gunoaie calea ferata

De zece ani încoace, deşi au pubelele la poartă, oamenii aruncă gunoiul din casă lângă şinele de tren.

„Mizerie multă, miroase, nu poţi să treci pe-aici”, spune un localnic.

În zona periferică a Constanţei, chiar la marginea căii ferate, cu greu poţi merge fără să calci în gunoaie. Pături, sticle, găleţi, chiar şi scaune de plastic se pot găsi pe o distanţă de 5 kilometri.

Groapa de gunoi în aer liber se întinde între două mari poduri, iar terenul aparţine CFR Infrastructură. Compania a renunţat să mai cureţe locul pentru că efortul este inutil - în cel mult 3 săptămâni, gunoiul este la loc.

Noi am făcut cu forţe proprii diverse acţiuni de salubrizare, dar totuşi trebuie să reamintim că şi finanţarea căii ferate şi activitatea salariaţiilor se îndreaptă în primul rând pentru siguranţa circulaţiei, pentru o circulaţie sigură”, spune Radu Anton, şeful Serviciului de Siguranţă a Circulaţiei CFR Infrastructură.

Aşa că zona rămâne în continuare un focar de infecţie. În afară de resturi menajere, oamenii mai aruncă piese de maşini, mobilier uzat, haine, materiale de construcţii şi multe altele.

Astă vară a mai luat foc, bine că a mai ars atâta gunoi că a mai dispărut mirosul”, spune un localnic.

Potrivit Gărzii de Mediu, localnicii au făcut numeroase reclamaţii, iar inspectorii au somat CFR să ia măsuri. Situaţia nu s-a schimbat.

Auditorii de mediu au estimat o cantitate de aproximativ 800 de tone de tone de deşeuri. Cred că este una dintre cele mai mari probleme de mediu pe care o are Constanţa la ora actuală”, spune Victor Maxim, preşedintele ONG Greenpact.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri