Idee de petrecere a weekendului. Dumbrăvița, delta din Carpați

Data publicării:
delta dumbravita

O deltă între munţi. O oază de relaxare şi de linişte întinsă pe 400 de hectare. Nenumărate iazuri, lacuri, stuf şi arbori protejaţi. Singurul zgomot este cel al păsărilor.

Sunt câteva rarităţi, în primul rând pentru Transilvania, apoi pentru centrul țării, cum ar fi cormoranul mic. Cuibăresc de doi ani specii de stârci şi egrete într-o colonie mixtă. E mai rar întâlnit în interiorul lanțului Carpatic”, spune Dan Traian Ionescu, coordonator la Societatea Ornitologică Română.

La rezervaţia naturală de la Dumbraviţa se promovează turismul prietenos faţă de natură, cu rol educativ şi de recreere pentru toate vârstele. Copiii sunt fascinaţi de poveştile pescăreşti, de istoria deltei şi de exemplarele rare de păsări.

„Am învăţat că aceasta este o rezervaţie naturală şi că acţiunile oamenilor pot ajuta acest loc. În special, mi-a plăcut cel mai mult, o raţă cu boboceii ei”, spune un copil.

„Am văzut cum îşi fac păsările cuib printre trestii sau salcii şi este foarte interesant cum păsările îşi găsesc singure moduri de a-şi face viaţa mai uşoară”, adaugă un altul.

Delta din Carpaţi este arie naturală protejată. Este cea mai importantă zonă de concentrare a păsărilor de apă din judeţul Braşov, dar şi un rai al pescarilor. Însă atenţie! Se poate pescui doar în locuri special amenajte. În plus, este interzisă vânătoarea sau camparea.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri