ÎNDRUMARE LA UN CLICK DISTANŢĂ. Meditații pe Skype: chitară, poker, engleză, psihoterapie

Data publicării:
lectie 20skype-47769

Skype este un program prin care doi interlocutori aflați în fața unor calculatoare dotate cu microfon și cameră web pot comunica audio, video și în scris.

Cursuri de poker pe Skype

Datorită serviciilor complete pe care le oferă Skype, acesta va înlocuiWindows Live Messenger, cunoscut sub numele de MSN Messenger,din data de 15 martie 2013.

Retragem serviciul Messenger la nivel global şi aducem în faţă funcţiile extraordinare de pe Skype”, a anunțat Microsoft.

Microsoft i-a invitat pe utilizatorii de Messenger să treacă la Skype, folosind aceleași informații de înregistrare până la termenul limită.

În afară de faptul că reduce distanțele dintre prieteni de la mii de kilometri, la doar 50 de centimetri, acest „instrument” poate ajuta pe oricine să învețe limbi străine, să cânte la chitară sau să joace poker. Mai mult de atât, pe Skype se pot organiza ședințe de yoga sau de psihoterapie.

Serviciile se plătesc prin transfer bancar, Poșta Română sau prin intermediul unui „portofel” virtual cum ar fi PayPal, Moneybookers sau Neteller, iar cursantul beneficiază de îndrumarea unui profesionist, dar și de confortul pe care i-l oferă casa sa.

Primele acorduri de chitară, pe Skype

Adrian-Călin Țurcanu, cunoscut dreptCyfer, este un chitarist care, de 11 ani, cântă în concerte, de la blues la rock, funk și country.

„Cyfer acordă o importanţă deosebită pregătirii şi promovării tinerilor muzicieni”, se arată pe site-ul artistului.

În acest sens, Călin Cyfer predă lecții de chitară pe Skype. Cursanții, care află de această posibilitate de pe site-ul chitariștilor din România, de pe Facebook sau de pe site-ul oficial al chitaristului, plătesc 15 euro pentru o oră în care Cyfer îi învață partituri și melodii.

„Orele se desfășoară puțin mai greu decât cele în care cursantul este în aceeași cameră cu mine, dar cu puțină ajustare, totul merge bine. Ceea ce lipsește este că nu putem cânta împreună din cauza întârzierii semnalului de rețea, dar restul procedeelor unei ore obișnuite de curs se pot face”, a explicat chitaristul.

Numărul cursanților pe care îi are pe Skype este mult mai mic decât numărul celor care îi calcă pragul studioului, dar Cyfer speră ca fenomenul să capete amploare.

Din ce în ce mai bun în jocul de poker

Mihai și Costin sunt doi instructori de poker care îi ajută pe cei curioși să înțeleagă tainele acestui joc, iar pe cei deja formați, să devină mai buni.

Costin este la începutul carierei pe Skype, însă are multă experiență în poker. O oră și jumătate costă între 20 și 200 de euro, în funcție de nivelul de pregătire al cursantului. În timpul ședinței online, Costin analizează câteva jocuri ale cursantului, îi explică unde a greșit și îi dă soluția corectă.

Mihai a avut, în schimb, zeci de clienți pe Skype, de la 20 la 44 de ani. Nu oricine are trecere la el, ci doar cei care sunt deja formați, care cunosc reguli și strategii, astfel încât Mihai să îi ajute să devină mai buni.

Tariful este de 100 de dolari pe oră, depinzând de jocul pe care cursanții vor să-l învețe, iar o ședință durează o oră și jumătate, cu posibilitate de prelungire.

„De obicei începem cu o probă de microfon, apoi, în funcție de nivelul cursantului, aplicăm diverse metode de analiză (prin intermediul funcției de partajare a ecranelor din Skype) pentru a-i îmbunătăți nivelul de joc, de a-i găsi greșeli și de a le corecta. Sau, pur și simplu, vorbesc despre principii teoretice și noțiuni generale”, a explicat Mihai cum decurge o ședință de poker pe Skype.

Învață limbi străine de la tine de acasă

Dacă vreți să vă perfecționați limba engleză sau franceză, să învățați germană sau să-i oferiți o mână de ajutor copilului la matematică, Centrul de Meditații Unirea pune la dispoziție meditațiile prin intermediul Skype-ului.

Cursanții deschiși la această metodă au între 18 și 40 de ani și provin și din alte țări, nu numai din România. Suportul de curs le este trimis pe mail cursanților.

„După o ședință demo, plata se realizează în avans pentru patru ședințe prin virament bancar, în baza unui contract și a unei facturi trimise pe mail. După efectuarea plății, contractul și factura vor fi trimise în original printr-un curier la adresa menționată”, a afirmat Marius Ionescu, directorul Centrului de Meditații Unira.

O ședință durează două ore și costă 65 de lei.

Elena, o cursantă care face limba engleză cu un profesor de la mii de kilometri depărtare, spune că meditațiile pe Skype sunt o alternativă foarte bună a celor față în față, doar că ambii participanți economisesc timpul pe care l-ar fi pierdut pe drum.

Într-o ședință de două ore, pentru care plătește 50 de lei, Elena verifică temele, își ia notițe, face exerciții și conversează în limba engleză, exact ca și cum profesorul ar fi lângă ea.

Sahaja yoga, fără niciun efort, pe Skype

Metoda Sahaja Yoga se adresează tuturor celor care sunt dornici să o aplice, indiferent de vârstă sau sex. Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga, explică de unde vine numele: „ "Sahaja" (saha + ja) înseamnă "înnăscut". Tot ceea ce este înnăscut se manifestă fără nici un efort”.

Meditații Sahaja Yoga se realizează pe Skype în fiecare marți și joi, începând cu ora 20, prin conferințe audio. Ședințele sunt gratuite, iar prezența la ora de meditație se poate anunța pe pagina de Facebook „Meditații Sahaja yoga online pe Skype”.

Consiliere psihologică de la mii de kilometri depărtare

Maria a făcut câteva ședințe de psihoterapie în București, apoi a fost nevoită să se mute în Italia și a început să facă terapie pe Skype.

„Nu a fost afectată în niciun fel relația cu terapeutul când am trecut la Skype, chiar dacă distanța este de 2.500 de kilometri. Mai mult decât apropierea fizică contează cea sufletească. Mi-a fost mult mai confortabil să fac de acasă”, a spus Maria.

În cazul Mariei, o ședință de psihoterapie la distanță, prin Skype, costă 80 de lei și durează 50 de minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri