Informare de caniculă. Temperaturi de până la 38 de grade în mare parte a țării

Data publicării:
INDIA CANICULA MORTI-2

Temperaturile vor fi greu de suportat şi după apusul soarelui, mai ales în sud unde se anunţă nopţi tropicale, cu minime de peste 20 de grade Celsius .

Potrivit meteorologilor, în zilele 12, 13 și 14 iulie vremea călduroasă va persista în toată țara.

În primele două zile va fi caniculă în vest și sud-vest unde vor fi valori maxime de 35 — 37 de grade. De asemenea, joi, 14 iulie, canicula va cuprinde și regiunile sudice și centrale, iar în Lunca Dunării se vor înregistra temperaturi în jurul a 38 de grade, potrivit Agerpres.

Disconfortul termic se va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe areale din ce în ce mai extinse.

ANM menționează că, din a doua parte a zilei de joi, 14 iulie, gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare treptată, iar valorile termice vor scădea semnificativ în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul teritoriului unde, local, canicula va persista și în data de 15 iulie.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza informarea emisă luni.

 Canicula va fi mai intensă la început în vest şi sud-vest, apoi, în cursul zilei de joi, se va muta în regiunile sudice şi centrale. 

Canicula va fi mai intensă la început în vest şi sud-vest, apoi, în cursul zilei de joi, se va muta în regiunile sudice şi centrale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri