Întrecerea roboţilor. Invențiile echipei din România 

Data publicării:
ROBOTI

În Viena se desfăşoară RobotChallenge, unul dintre cele mai importante concursuri de profil din lume, iar la el participă şi o echipă din România. Anul trecut, doi tineri din România au ocupat locul al doilea, într-una dintre probele competiţiei.

640 de roboţi din 40 de ţări au luat startul în concursul de la Viena. Sunt 14 probe la care trebuie să participe, iar printre ele se numără cursele de viteză şi o probă asemănătoare competiţiei de sumo. Au fost şi aparate care au atras atenţia - unul asemănător robotului Curiosity trimis pe Marte şi un robot care cântă la pian.

La concurs participă multe echipe de studenţi, dar şi oameni pentru care acest lucru este un hobby şi care îşi doresc să concureze împotriva altora. Asta e şi frumuseţea la acest concurs, participă atât începători, cât şi oameni cu experienţă în domeniu”, a spus Roland Stelzer, organizatorul competiţiei. 

RobotChallenge este unul dintre cele mai importante concursuri de acest gen din lume. Austria participă la competiţie cu 20 de roboţei, în timp ce Polonia speră să câştige cât mai multe medalii cu cele opt dispozitive. România este reprezentată şi ea la competiţie.

Aceşti roboţi au senzori care funcţionează ca nişte ochi, cu care detectează alţi roboţi. Şi mai avem această lamă foarte-foarte ascuţită, pentru că scopul concursului este să-l arunci în afara ringului pe celălalt robot”, a spus Delia Balaj, concurentă din România. 

Ideea organizării RobotChallenge s-a născut în urmă cu 11 ani, din dorinţa unor tineri de a-şi prezenta ideile în materie de informatică şi electronică. De atunci, peste două mii de roboţi din 56 de ţări au participat la acest concurs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri