Locul "de groază" de lângă Cluj-Napoca. "Noaptea auzeau tot felul de sunete"

Data publicării:
padure

Pădurea Hoia Baciu de lângă Cluj-Napoca este „recomandată" turiştilor şi de jurnaliştii de la The Guardian şi Independent. Aceştia au vizitat pădurea, pe care au găsit-o „înfricoşătoare" şi au publicat, în prag de Halloween, articole despre locul încărcat de legende.

Pădurea, devenită celebră, în anii 70, după ce în zonă ar fi fost văzute OZN-uri, îi atrage în continuare pe curioşi.

Pădurea Hoia Baciu de lângă Cluj-Napoca se întinde pe 300 de hectare şi a trezit deja fascinaţia întregii lumi. Denumită după un păstor care ar fi dispărut în pădure cu toată turma de 200 de oi, locul a atras atenţia presei internaţionale încă din 1968 când un tehnician militar, Emil Barnea, a fotografiat ceea ce părea să fi fost un OZN.

Cert e că arborii au forme ciudate, iar cercetătorii nu au încă o explicaţie ştiinţifică.

Toate legendele despre pădurea Hoia-Baciu i-au atras şi pe jurnaliştii publicaţiilor britanice The Guardian şi Independent.

Ei au fost ghidaţi de un tânăr care de trei ani organizează tururi acolo.

Există tot felul de teorii cum că ar fi vizitată de extratereştri

Patru tineri din Cluj-Napoca au realizat un documentar despre Pădurea Hoia Baciu

Laura Călugăr, co-producător The Hoia-Baciu Documentary: „Ieşeau din cort noaptea pentru că aveau senzaţia că se mişcă ceva pe lângă cort sau auzeau tot felul de sunete. Am surprins şi pe dronă un moment cu un obiect zburător”.

Realizarea documentarului a costat până acum 6 mii de euro, bani din sponsorizări şi donaţii, iar producătorii spun că ar mai avea nevoie de o mie de euro pentru a-l scoate pe piaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri