Londra, capitala europeană a poluării

Data publicării:
londra-poluare

Norul de smog care acoperă capitala Marii Britanii se vede cel mai bine din aer. Este atât de dens, încât cu greu se pot distinge prin el zgârie norii din Londra. Potrivit Ministerului Mediului, de vină sunt poluarea industrială şi nisipul fin din Sahara, adus de vânt.

Thomas Moore, corespondent SkyNews: Există posibilitatea să vă afecteze plămânii, pentru că aceste particule vor intra în plămâni. Şi cu cât sunt mai fine şi mai mici, vor avansa şi mai adânc în plămâni şi vă vor îmbolnăvi.

Oamenii sunt sfătuiţi să evite pe cât posibil activităţile în aer liber, mai ales dacă au probleme de sănătate.

prof. Malcom Green: Problemele imediate apar la persoanele cu boli pulmonare și la cardiaci. Ei pot observa că simptomele se înrăutăţesc, respiraţia devine mai greoaie, tuşesc. Dacă se întâmplă aceste lucruri, trebuie să ia mai multe medicamente.

Specialiştii spun că situaţia se va îmbunătăţi în zilele următoare, graţie rafalelor de vânt dinspre Atlantic. Acestea vor dispersa particulele poluante. Chiar dacă norul de smog va trece, nu va lua cu el şi problemele pe care Marea Britanie le are în ceea ce priveşte reducerea nivelului de dioxid de azot din aer, un gaz toxic provenit în mare parte din gazele de eşapament.

Gavin Thompson, ecologist: Nu este vorba doar despre Londra, nu este vorba doar despre marile noastre oraşe. Marea Britanie are o mare problemă cu emisiile care duc la producerea de dioxid de azot, o substanţă chimică extrem de dăunătoare şi care apare oriunde ai un drum principal.

Anul trecut, Comisia Europeană a demarat proceduri juridice împotriva Marii Britanii, pentru că nu a îndeplinit obligaţiile de a reduce nivelurile excesive de dioxid de azot. În ciuda presiunilor venite de la Bruxelles, specialiştii spun că va mai dura cel puţin zece ani până când Marea Britanie va reuşi să se conformeze normelor Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri