Mai mulți bucureșteni au protestat față de un proiect de construcție din Parcul Titan

Data publicării:
bucuresteni

„Iubim acel parc şi ne deranjează fiecare hexagon nou de beton”, a spus Cristian Şoimaru, protestatar.

Şedinţa Consiliului local al sectorului 3 a fost una neobişnuită. Un grup de locuitori din zona Titan a protestat faţă de un proiect aprobat în urmă cu cinci luni. O clădire cu 2 etaje, în care vor fi organizate spectacole sau activităţi sportive, ar urma să fie construită în Parcul Titan.

S-a făcut fără consultare publică, fără consultarea societăţii civile, cu încălcarea legii 70, ce prevede că spaţiul verde nu poate fi diminuat”, a spus Răzvan Vastea, purtător de cuvânt „Prietenii Parcului IOR”.

Primarul Robert Negoiţă susţinea, atunci când a fost aprobat proiectul, că spaţiul verde nu va fi afectat pentru că o mare parte din clădire ar urma să se construiască sub pământ.

„În afară de faţadă, care este vizibilă, tot, în rest, înseamnă spaţiu verde. Ea este sub pâmânt, nu deranjează parcul şi, mai mult decât atât, creează oportunitatea de a forma un amfiteatru deasupra sălii, în spaţiul verde”, a spus Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, în luna mai a acestui an.

Nu suntem de accord pentru că înseamnă foarte mult beton adus în parc, înseamnă foarte mult deranj pe perioada construcției pentru locuitori”, a adăugat Răzvan Vastea.

Vrem parc, nu betoane. Datele referitoare la calitatea mediului arată că pulberile de praf în aer nu sunt cum ar trebui să fie”, a mai spus Cristian Şoimaru.

Protestatarii au obţinut promisiunea unor consilieri că vor propune anularea proiectului.

„Facem noi o propunere. Venim cu o propunere, dar după o dezbatere publică”, a spus unul dintre consilieri.

Costurile aprobate pentru construirea sălii multifuncţionale din Parcul Titan se ridică la 10 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri